Trailing workshop

"This will be an amazing opportunity to take your skill up to a whole new level; we'll spend 2 full days absolutely hammering the method...you'll be exponentially better and completely prepared for future practice. It will also be the perfect way to step up your game for trailing evaluations!”
Casey McFarland.

In deze 2-daagse cursus leer je een groot aantal vaardigheden die je nodig hebt om een vers spoor te kunnen vinden en volgen. De lessen zijn zo opgebouwd dat iedereen op zijn eigen niveau kan deelnemen. Het kan ook een mooie stap zijn als voorbereiding voor een Trailing evaluation.

Vanwege alle regels kunnen we helaas niet overal zomaar gaan trailen in Nederland. De eerste dag is er met name op gericht om alle technieken te leren. We richten ons daar op een door mensen gelegd spoor, maar de technieken om te kunnen volgen blijven hetzelfde.
Op de tweede dag gaan we naar een gebied waar we wel wild mogen en kunnen trailen. Daar ligt de focus dan ook meer op het letterlijk vinden en volgen van een vers spoor. En het ongezien benaderen van wild.

Dag 1.
Na een uitleg over trailen gaan we op stap en ben je de hele dag in het veld bezig. De groepsgrootte is bewust klein, zodat iedereen regelmatig ‘op kop’ loopt. Je leert een vers spoor herkennen. In welke richting en in welk tempo liep dit dier? Het terrein waar we oefenen heeft enorm veel soorten ondergrond; van stofzand, humus, mos, varens, t/m gras en blad. Een prima kans om heel veel te leren!
Zit ik nog ‘op het spoor?’. Wat doe ik als dat niet (meer) zo is? Is dat vogelalarm vanwege mij? Wat voor sporen hebben andere dieren achtergelaten? Waar komt de wind vandaan?

Dag 2.
Met de opgedane kennis gaan we naar een ander gebied waar we wild (damhert) kunnen volgen. Hier krijg je les in een aantal nieuwe technieken en vaardigheden: sluipen; hoe loop je zonder gezien te worden en zonder geluid te maken? Hoe gebruik je je ‘periferie blik’? Wat als je een dier ziet die jou nog niet heeft gezien? Hoe kom je dichterbij? Hoe kom je ongezien weer weg? We communiceren alleen nog met handsignalen, ook daar krijg je uitleg over. Een uitgelezen kans om al je kennis van dag 1, aangevuld met deze nieuwe vaardigheden in praktijk te brengen met -hopelijk- ook echt wild als beloning aan het eind!

Op onze BLOG kun je een aantal eigen verhalen lezen over trailen.
 

EXTRA info

Duur: 2 dagen
Aantal deelnemers: max 5
Voorkennis: niet nodig
Locatie: Midden Nederland
Exclusief: eventuele overnachting en eten


Prijs

€ 275,= (incl. BTW)

Deposit: 

€ 95,= 

Data

Startdatum Einddatum
Full
Full

The workshop from February 29 - March 1 will be held in English.

Voor de Trailing workshop van 18 - 19 maart graag aanmelden bij chamaicentre@gmail.com
€ 495,- (inclusief eten en verblijf)
Belgische Ardennen

 

Aanbod samenvatting

 • een vers spoor vinden
 • leeftijd van een spoor bepalen
 • een spoor volgen
 • herkennen dat je nog op het spoor zit
 • omgaan met verschillende soorten ondergrond
 • een verloren spoor terugvinden
 • andere sporen op de route herkennen
 • gedrag van het dier wat je volgt lezen
 • gedrag van het dier voorspellen
 • sluipen
 • communicatie

Instructeurs

Instructeur

Als klein jongetje wilde ik vroeger Indiaan worden, klaar!