Boekpresentatie Het Prentenboek

Op 11 mei 2019 is het eindelijk zo ver....

De boekpresentatie van HP - Het Prentenboek!!
Aaldrik Pot en ik hebben er samen 3 jaar aan gewerkt. Wat een klus, wat een klus!

We kijken er enorm naar uit, om na zoveel jaren werken, eindelijk ons eigen boek in handen te hebben, we kunnen niet wachten tot het zover is.

In ons Bushcraft Handboek gaan welgeteld 13 pagina's over prenten, nu dus een boek over alleen maar prenten! Het wordt een dik boek, dat staat vast. Er komen alleen al ruim 700 foto's en ruim 300 tekeningen in!
HP is straks te gebruiken in grote delen van West Europa. Grof gezegd van de Alpen en Pyreneeën in het zuiden, t/m halverwege Scandinavië in het noorden. Van Ierland in het westen, t/m Polen in het oosten. Je krijgt er een handig kaartje van hard plastic (met liniaal) bij om in het veld te gebruiken. Daarnaast is het mogelijk om een pakket te kopen van alle prenten op A5 kaarten. Ze komen overzichtelijk bij elkaar te staan, de meeste op werkelijke grootte. Alles geplastificeerd, handig voor in het veld!

De opzet van HP. We beginnen met e
en algemene inleiding in hoofdstuk 1. Hoe hebben de verschillende voeten zich allemaal ontwikkeld, waar zoek je naar prenten, hoe kijk je naar een gevonden prent? Wat is een 'middenvoetkussen' en wat is 'negatieve ruimte'? Al dit soort uitleg en kennis staat in hoofdstuk 2.
Hoofdstuk 3 is de kern van HP, daarin laten we de prenten zien van zoogdieren, vogels, reptielen / amfibieën en ongewervelden. 
In hoofdstuk 4 leggen we de manieren van lopen uit; stap, draf, sprongengalop, galop, sprong en hop.
Hoofdstuk 5 gaat over materialen en middelen; hoe maak je goede foto’s en tekeningen? Op welke manieren kun je prenten nog meer verzamelen, zoals roetplaten, gips- en inktafdrukken, sporenbedden, enz.
In hoofdstuk 6 kijken we naar toepassingen in het veld, hoe zijn prenten te gebruiken voor onderzoek en monitoring? We gaan kort in op ‘trailen’; het volgen van een vers spoor.
In hoofdstuk 7 gaan we in op educatie en geven we allerlei tips. In de laatste hoofdstukken o.a. een fotoverantwoording,  literatuurlijst, links, enz.

Korte opzet van de boekpresentatie:
- Welkom
- Een aantal korte lezingen over prenten, de waarde van prenten voor monitoring, het schrijven van HP, de opzet van HP
- Pauze
- Presentatie eerste boek aan ?  Een verrassing.
- Signeren en afsluiten

Wat aanvullingen:
- Koffie en thee krijgen jullie de hele dag van ons
- Als je iets wilt eten, neem je dan zelf wat mee? Het is nu nog niet zeker of de cateraar in Aeres ook een lunch verzorgt.

Verkoop HP tijdens de boekpresentatie:
Uiteraard is HP op die dag te koop, vers van de pers. Je krijgt er een handig hard plastic maatlatje (formaat bankpas) bij.
Vooraf per bank betalen heeft wel onze voorkeur.

Dit zijn de betaal gegevens:
- Rekening: NL93TRIO0254533930
- tnv EXTRA survivalcursussen
- te Vledder
- BIC: TRIONL2U
- o.v.v. HP + je voor- en achternaam (graag erbij vermelden!)

Wil je ter plekke betalen, dan het vriendelijke (dringende) verzoek om gepast te betalen. Er is geen pin mogelijkheid. Dankjewel.

Verkoop Veldkaarten:
Los van HP verkopen wij die dag een set veldkaarten waarop de prenten van zoogdieren (voor- en achtervoet) en vogels staan, zoals wij ze in HP laten zien. Deze kaarten zijn straks niet in de winkel verkrijgbaar! Op dit moment zijn we nog druk bezig om die kaarten te maken, de prijs ervan is daarom nog niet bekend.
We geven een aantal korte lezingen en daarna wordt het eerste boek overhandigd aan... Uiteraard kun je dan HP meenemen, gesigneerd en wel als je wilt.

We hopen je 11 Mei te zien!

Data:

Boekpresentatie Het Prentenboek
  • 11 mei 2019 - graag even aanmelden

Duur: 11:00 - 14:00 uur (inloop v.a. 10:30 uur)
Locatie: Aeres Hogeschool, Mansholtlaan 18, 6708 PA Wageningen
Prijs: deelname is gratis (wel graag aanmelden via 'aanmelden'!)

Aanmelden